Sprekers

In tegen­stel­ling tot eerdere berichten is er dit jaar géén opGROEIsymposium. Graag verwijzen we alle geïn­te­res­seerden naar het inter­nationale symposium over de Theologie van het Lichaam.

De twee sprekers die aangekondigd waren voor het opGROEIsymposium kun je op het inter­nationale symposium horen spreken.

Obianuju Ekeocha

Culture of Life Africa

Obianuju Ekeocha

Obianuju Ekeocha is een inter­nationaal geprezen spreker, auteur en sociaal activist. Ze is geboren en getogen in het zuidoosten van Nigeria. Ze is de oprichter en voorzitter van Culture of Life Africa, een organisatie die zich inzet voor de promotie van een authentieke Cultuur van het Leven in Afrika en daarbuiten. Zij is de auteur van Target Africa: ideologisch neokolonialisme van de XXIe Eeuw (uitgegeven door Ignatius Press) en de uitvoerend producent van de documentaire Strings Attached uit 2018.

Ze heeft vele belangrijke pro-life­con­fe­ren­ties, strategische seminars en March for Life-rally's in verschillende Afrikaanse landen gepland, georga­ni­seerd en gefaciliteerd. Ze is verwelkomd als gastspreker bij onder meer beleidsbriefings in het Witte Huis, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en een aantal parlementen over de hele wereld.

In overeenstemming met haar liefde voor het wonder van het leven, werkt Obianuju momenteel ook als Specialist Biomedical Scientist in het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft een Master's degree in biomedische weten­schappen van de Uni­ver­si­teit van East London en een Bachelor's degree in Microbiology van de Uni­ver­si­teit van Nigeria.

Gudrun Kugler

Lid Oostenrijkse parlement voor ÖVP

Gudrun Kugler

MMag. Dr. Gudrun Kugler, Mts (Oostenrijk) studeerde zowel rechten als theologische studies over huwelijk en gezin. Ze is gepromoveerd in inter­nationaal recht. Ze is momenteel lid van het Oostenrijkse parlement voor ÖVP en is de woordvoerder van de mensenrechten van haar partij. Voordien werd ze in oktober 2015 gekozen tot lid van het regionale parlement van Wenen, waar ze zich met name bezighield met mensenrechten, Europese aan­ge­le­genheden en de integratie van vluchtelingen.

Gudrun Kugler is ook de directeur van de katholieke online datingservice kathTreff.org die actief is in negen talen en in 13 landen. Sinds september 2008 is Kugler, die verschillende boeken heeft gepubliceerd, gasthoogleraar aan het Inter­national Theological Institute for Studies on Marriage and the Family. Van 2001 tot 2004 werkte ze als directeur van de Wereld Jeugdalliantie - Europa in Brussel.

Gudrun Kugler is getrouwd en heeft vier kinderen.
 

opGROEIsymposium  •  info@opgroeisymposium.nl  •  www.opgroeisymposium.nl  •